ELERTS FÄRG OCH TAPETER

Meny

theresa rosor tapet

Theresas “musthaves”

Rosor, rosor, rosor… är ett måste i mitt liv för att jag ska må bra. Det säger Theresa Ljungkvist som bor i en liten etta i centrala Malmö. Färger och vackra, romantiska saker gör mig glad och harmonisk, menar hon.

Eftersom jag har en liten lägenhet, så måste jag vara fiffig med förvaring. Därför har jag boxar, lådor och burkar i alla storlekar och former. Helst blommiga, förstås. Lådorna håller ordning på mitt liv och gör mig glad, säger Theresa.

Snabbfakta

Vem: Theresa Ljungkvist, 28 år.
Var: Malmö.
Hur: Alltid med ett smittande leende på läpparna.

bokhylla blommor rosor

Har du fula och tråkiga bokryggar, kan du klä böckerna med tapet. Det skyddar dessutom dina böcker!

blommig tapet

Gör din egen lampskärm! Klä den med tyg eller tapet och dekorera med vackra band och andra detaljer. Njut av att ingen annan har en likadan!

tofflor träskor rosor rosentapet

Utgå från din favoritpryl när du inreder. Då får du ett personligt, men ändå sammanhållet hem. Theresas favorit är hennes träskor med rosor på.

Allt annat än avskalat…

Min favoritstil är någon slags mix mellan marockanskt, indiskt och fransk lantstil, berättar Theresa. Det viktigaste är att det är personligt och hemtrevligt, fortsätter hon. Jag gillar mycket färg, särskilt varma färger, och skulle aldrig trivas i ett avskalat hem. Men det blir ofta för mycket, erkänner Theresa. Jag tycker om vackra saker och ibland kan jag inte låta bli att köpa. Jag bara måste ha…

Blixtförälskelse och impulsköp

Jag började samla redan som liten, säger Theresa. Först bokmärken ? naturligtvis med änglar, blommor och mycket glitter, säger hon. I tonåren blev det sedan glas och porslin i en “brudkista” som jag skulle ha när jag flyttade hemifrån.

Jag handlar på loppis, resor och älskar mina ärvda saker, berättar Theresa. Jag planerar aldrig vad jag ska köpa. Det är spontan-shopping som gäller, säger hon. Jag blir blixtförälskad och så är det kört!

Mysigt sovrum rosor

blommiga boxar

rosor koppar servis sött

Obotlig romantiker

Inspiration får Theresa från sina resor. Hon har rest en del, särskilt i Indien. Som liten bodde hon även i England och där är “den blommiga traditionen” stark, förklarar Theresa. Hon berättar också att hon frossar i heminredningstidningar och bröllopstidningar. Jag är en obotlig romantiker och det ska synas i mitt hem, avslutar hon.